Rogozin ne isključuje formiranje stanice na Mesecu sa Kinom

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2018, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin ne isključuje formiranje stanice na Mesecu sa Kinom

Kina je u mogućnosti da bude ravnopravan partner Rusije u istraživanju Meseca u narednim godinama, izjavio je direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.
"Ne isključujemo mogućnost da će naš pilotirani program na Mesec, formiranje naučne stanice na površini Meseca biti sa našim kineskim kolegama, koji mogu biti ravnopravni partneri u narednim godinama", rekao je on.

Rogozin je takođe govorio o tome kako su kineski partneri "pokazali, bez ikakvog ponosa, veliki broj fabrika" ruskoj delegaciji, uključujući i one u kojima će se graditi kineska super-teška raketa.

Rogozin je saopštio da je održan i prvi sastanak na temu super-teške rakete-nosača, da su određeni dizajneri.

"Održao prvi veliki sastanak o organizaciji posla, i odlučili smo dizajnere koji će biti uključeni u prrojekat. Već 2028. godine, lansiraćemo našu super-tešku raketu sa kosmodroma "Vostočni". To je povratak programu koji je bio u Sovjetskom Savezu "Energija-Buran", ali na novoj tehnološkoj osnovi ", rekao je Rogozin.  
 
Rogozin je takođe saopštio da je "Roskosmos" u mogućnosti da prebroji sva stabla u Rusiji.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.