Rogozin: „Roskosmos“ može prebrojati sva stabla u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2018, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: „Roskosmos“ može prebrojati sva stabla u Rusiji

„Roskosmos“ može prebrojati sva stabla koja rastu u Rusiji, izjavio je Dmitrij Rogozin, direktor državne kosmičke korporacije.
"Orbitalna grupa može napraviti odličnu vezu, povezati celu zemlju internetom, već sam govorio o visokoj rezoluciji naših kosmičkih aparata. To je nekoliko centimentara. To znači da možemo, izvinite, da prbrojimo sva drveća koja rastu u Ruskoj Federaciji", rekao je Rogozin.
 
Prema Rogozinu, to će omogućiti da se sazna gde neke vrste drveća rastu, da se uoče požari, reše imovinski sporove, nadgledaju gradilišta...

Rogozin je saopštio i da ne isključuje formiranje zajedničke naučne stanice na Mesecu sa Kinom.



Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Rogozin ne isključuje formiranje stanice na Mesecu sa Kinom

Izvor: Vostok.rs, 02.Okt.2018

Kina je u mogućnosti da bude ravnopravan partner Rusije u istraživanju Meseca u narednim godinama, izjavio je direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin.. "Ne isključujemo mogućnost da će naš pilotirani program na Mesec, formiranje naučne stanice na površini Meseca biti sa našim kineskim kolegama,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.