Izvor: Blic, 17.Feb.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžer Voters: Album Pink Flojda "The Wall" ponovo aktuelan zbog Trampa

Jedan od osnivača grupe "Pink Flojd", Rodžer Voters izjavio je da je kultni album "The Wall" sada ponovo aktuelan zbog ličnosti i politike novog američkog predsednika Donalda Trampa.

.@RogerWaters Could Perform 'The Wall' at the U.S.-Mexico Border: https://t.co/LQZhiCtnNO pic.twitter.com/8NtGQDCQU9

Britanski muzičar koji se retko pojavljuje u javnosti, rekao je to najavljujući izložbu o toj muzičkoj grupi, koja će biti otvorena 13. maja u Londonu.

Rodžers, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << žestoki kritičar Trampa koga je na koncertu u oktobru u Meksiku nazvao "svinjom", ponovo je napao "neprijateljsku" politiku američkog predsednika.

- Album "The Wall" je aktuelniji više nego ikada, zbog Trampa i njegovih izjava o izgradnji zidova kojima samo želi da maksimalno podeli narod po rasi i veri - rekao je Rodžers.

On nije isključio mogućnost da održi koncert negde duž meksičko-američke granice, gde Tramp planira nov zid. Rodžers bi tamo izveo pesme s čuvenog albuma snimljenog 1979.

Posle velikog uspeha izložbe o legendarnom muzičaru Dejvidu Bouviju, londonski Muzej Viktorije i Alberta predstaviće od 13. maja do 1. oktobra retrospektivu britanske grupe "Pink Flojd".

Simbol te izložbe će biti balon u obliku ružičaste svinje, kao na omotu albuma "Animals" iz 1977. godine.

Balon će lebdeti iznad zgrade Muzeja tokom izložbe pod nazivom "Pink Floyd: Their Mortal Remains" (Pink Flojd: Njihovi posmrtni ostaci).

Oproštajni album "Pink flojda" "The Endleš River", izdat novembra 2014, posle 20 godina je bio prvi studijski album te grupe, jedne od najuspešnijih u istoriji roka.

Njihov album "Dark Side" iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka.

Taj bend, osnovan 1964. godine, uvršćen je u sam vrh svetske muzike zahvaljujući inovativnom stilu, virtuoznosti, filozofskim temama i vizuelnim performansima na koncertima.

Rodžer Voters (73) je engleski rok muzičar, pevač, gitarista-basista, tekstopisac i kompozitor. Od 1965. do 1984. bio je član grupe Pink Flojd i delom njen tekstopisac, bas-gitarista i jedan od glavnih vokala.

Kao pesnik, autor je najpoznatijih albuma te grupe "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here", "Animals" i "The Wall". On je i autor prepoznatljivih simbola te grupe, među kojima balona u obliku svinje, koja je bila na većini koncerata The Wall.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.