Roditelji uputili pismo poslanici na Malti: Dođite u naše kuće i uverite se kako živimo

Izvor: RTS, 20.Dec.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji uputili pismo poslanici na Malti: Dođite u naše kuće i uverite se kako živimo

Roditelji dece kojima preti deportacija sa Malte pozvali su čelnicu parlamentarnog odbora za pitanje državljanstva Đuliju Faruđu Porteli da se "prosvetli" i uveri u kakvim uslovima deca žive.
Pismo je potpisala aktivistkinja Patrisija Grejam u ime članova porodica, čijoj deci preti progon sa Malte jer roditelji ne zarađuju dovoljan iznos za, kako navodi administracija, obezbeđivanje "kvalitetnog života".
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Pridružiću vam se u svakoj poseti i organizovaću vam raspored, da se usklade vaši i njihovi radni sati. Većina njih radi 50 i više sati nedeljno, ali su voljni da izdvoje vreme neplaćeno, da vas prosvetle", navodi se u pismu, prenosi Tajms of Malta.
Đulija Faruđa Porteli ranije je rekla da je odluka doneta u najboljem interesu dece, a malteška vlada stala je u odbranu te odluke
Patrisija Grejam u pismo takođe ukazuje da negativne uticaje po mentalno zdravlje dece, koja će možda biti odvojena od svojih roditelja 
Mnoga deca nemaju izbora do da svedoče "razgovorima odraslih", dok roditeljima govore da ne zarađuju dovoljno kako bi odgajali decu, rekla je Grejamova za Tajms of Malta.
Ona je, takođe, pozvala Đuliju Faruđu Porteli da upozna decu i da im objasni zašto misli da je u njihovom najboljem interesu to što Agencija za državljanstvo odbija da im izda boravišne dozvole.
"Želim da ih upoznate i da im objasnite, lice u lice, zašto mislite da je u njihovom najboljem interesu da budu poslati negde drugde. Odvojeni od roditelja. Lično, ne znam tačno kuda želite da budu poslati, ali možda vi možete da prosvetlite ovu decu. Moći ćete da vidite u kakvim uslovima žive", poručila je Grejamova.
Faruđa Porteli: Uradila sam svojeČelnica parlamentarnog odbora za pitanja državljanstva odgovorila je da je "kao političarka uradila svoje u ovom slučaju". 
Uverena je da su sve odbijenice zasnovane na onome što zvanično proklamuje Agencija za izdavanje boravišnih dozola. 
"Mislim da razumete da ja ne učestvujem u donošenju odluka o pojedinačnim prijavama za boravišne dozvole", rekla je Faruđa Porteli. 
Takođe je rekla da oni koji žele da rade u drugoj zemlji treba da, pre dolaska, provere regulativu zemlje domaćina, ali i da su poslodavci dužni da zaposlene upoznaju sa pravilima za strance.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"DOĐITE I UVERITE SE KAKO ŽIVIMO" Roditelji dece kojima preti DEPORTACIJA pozvali poslanicu da obiđe njihove domove na Malti

Izvor: Blic, 20.Dec.2019

Roditelji dece kojima preti deportacija sa Malte pozvali su predsednicu parlamentarnog Odbora za pitanje državljanstva te zemlje Ðuliju Faruđu Porteli da se uveri u kakvim uslovima deca žive.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.