Rimske vlasti ruše osam vila mafijaškog klana

Izvor: N1 televizija, 22.Nov.2018, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rimske vlasti ruše osam vila mafijaškog klana

Italijanske snage bezbednosti su na periferiji Rima uputile buldožere za rušenje osam ilegalno izgrađenih vila mafijaškog klana "Kazamonika", poznatog po nasilju i kič ukusu.

"Danas je počelo rušenje dve vile", izjavila je gradonačelnica Rima Vidžinija Radži dok je komunalna policija uklanjala nameštaj kuća ukrašenih pozlaćenim skulpturama životinja, lusterima i freskama.

Gradonačelnica je rekla da treba da se sruši osam vila i da će zemljište biti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vraćeno građanima.

Vile su bez dozvole izgradjene na istoku Rima u blizini akvadukta iz 16. veka.

Više od 600 policajaca je nadgledalo rušenje, a dan ranije je iz tih vila evakuisano oko 30 ljudi.

Tu meru je pozdravio i potpredsednik vlade Mateo Salvini koji je rekao da treba da se vrate "red, disciplina i bezbednost".

Klan "Kazamonika" romskog porekla, najviše je prisutan na južnoj i jugoistočnoj periferiji Rima. Osumnjičen je ta razne prevare, iznude novca i šverc droge. Članovi tog klana su poznati kao izuzetno nasilni.

Taj klan je poznat široj javnosti 2015. kada je organizovana sahrana njihovog šefa Vitorija Kazamonike (65) koji je umro od posledica raka.

Članovi klana su tada organizovali pogrebnu kočiju sa šest konja. Dok je prolazila povorka iz helikoptera su bačene latice ruža uz muziku iz kultnog filma "Kum". Ta sahrana je izazvala nezadovoljstvo lokalnih vlasti a i nerazumevanje javnog mnjenja.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.