Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Dec.2017, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rijad osudio odluku Trampa, Hamas najavljuje novu intifadu

Saudijska Arabija je danas osudila odluku administracije predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

To je jedna od retkih osuda SAD i predsednika Trampa iz ove kraljevine, od koje se očekuje da pomogne Beloj kući ostvarenje bliskoistočnog mirovnog plana.

Međutim, Saudijska Arabija je danas saopštila da je već upozorila protiv Trampovog poteza i da nastavlja da izražava duboko žaljenje zbog odluke administracije SAD, označivši >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je "neopravdanom i neodgovornom".

Kraljevina, a posebno moćni princ prestolonaslednik ima bliske odnose s Trampom i njegovim zetom i savetnikom Džaredom Kušnerom.

Američke ambasade širom Bliskog istoka i delova Afrike upozorile su u međuvremenu američke građane na moguće proteste protiv Trampove odluke.

Palestinski islamistički i ekstremistički Hamas pozvao je danas na novi ustanak, intifadu protiv Izraela zbog priznanja Jeruaslima kao izraleskog.

"Mi bi trebalo da pozovemo i radimo na pokretanju nove intifade suočeni s cionističkim neprijateljem", rekao je glavni lider Hamasa Ismail Hanije u gradu Gazi, ocenivši da je palestinsko pitanje na kritičnoj raskrsnici za arapske i islamske zemlje.

On je Trampovo saopštenje označio krajem jednog političkog perioda i početka novog poglavlja u palestinskoj politici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hamas zove na novu intifadu, Rijad osuđuje odluku Trampa

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2017

Saudijska Arabija je osudila odluku administracije predsednika SAD Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela...To je jedna od retkih osuda SAD i predsednika Trampa iz ove kraljevine, od koje se očekuje da pomogne Beloj kući ostvarenje bliskoistočnog mirovnog plana...Međutim, Saudijska...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.