Republikanci promenili pravila da bi potvrdili nominacije za sekretare

Izvor: RTS, 01.Feb.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Republikanci promenili pravila da bi potvrdili nominacije za sekretare

Nadležni senatski odbor Kongresa SAD potvrdio je izbor predsednika SAD Donalda Trampa za sekretare zdravlja i finansija pošto su republikanci promenili pravila odbora kako bi prekinuli opstrukciju demokrata.
Nakon što su opozicione demokrate bojkotovale zasedanje Odbora za finansije, republikanci su suspendovali pravilo koje nalaže da makar jedan demokrata mora biti prisutan na glasanju o kandidatima za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministre.

To je poslednji u nizu pokazatelja eskalacije stranačkih sukoba u Kongresu, navodi agencija AP.
Senatski Odbor za finansije potvrdio je Toma Prajsa za sekretara zdravlja i Stiva Mnučina za sekretara finansije.
Demokrate su bojkotovale zasedanje tražeći dodatno vreme za ispitivanje kandidata, navodeći da postoje nerazjašnjena pitanja o finansijama u vezi sa oba predloga Donalda Trampa.
O Prajsu i Mnučinu sada treba da glasa Senat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Opstrukcija demokrata, republikanci onda promenili pravila

Izvor: N1 televizija, 01.Feb.2017

Nadležni senatski odbor Kongresa SAD potvrdio je izbor predsednika SAD Donalda Trampa za ministre zdravlja i finansija pošto su republikanci promenili pravila odbora kako bi prekinuli opstrukciju demokrata...Pošto su opozicione demokrate bojkotovale zasedanje Odbora za finansije, republikanci su suspendovali...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.