Rekordna zaplena u Belgiji, otkriveno 126 miliona falsifikovanih cigareta

Izvor: RTS, 18.Jan.2020, 01:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordna zaplena u Belgiji, otkriveno 126 miliona falsifikovanih cigareta

U Belgiji nezapamćena zaplena cigareta. Carinici su zaplenili skoro 126 miliona falsifikovanih cigareta. Pritvoreno je osmoro ljudi sa turskim državljanstvom, a istraga je u toku.
Početkom januara u jednom skladištu u luci Antverpena otkriven je prvi kontejner sa deset miliona falsifikovanih cigareta.

Nastavak istrage i praćenje švercera policiju je odvelo do mnogo većeg skladišta udaljenog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dvadesetak kilometara, u kome su našli, kako kažu, količinu cigareta u industrijskoj razmeri.
Objašnjavaju da je tokom cele protekle godine otkriveno 180 miliona falsifikovanih cigareta, a samo u ovoj akciji našli su 126 miliona.
"Falsifikovali su marke 'ričmond', 'rotmans' i 'džon plejer specijal'. Spremali su se da ih odnesu u Veliku Britaniju, a sve ovo je proivedeno negde u Jugoistočnoj Aziji", rekao je Fransins Adins iz Ministarstva finansija Belgije.
Istraga je bila rezultat saradnje belgijske carine i federalne policije. Osmorica uhapšenih Turaka će, bar za početak, odgovarati za čak 65 miliona evra gubitka u carinama i akcizama, a policija otkriva da postoje tragovi za nastavak istrage.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.