Reakcija na incident u Crnom moru: Britanski vojni ataše pozvan u Ministarstvo odbrane

Izvor: B92, 23.Jun.2021, 14:18

Reakcija na incident u Crnom moru: Britanski vojni ataše pozvan u Ministarstvo odbrane

Moskva -- Vojni ataše ambasade Velike Britanije u Moskvi pozvan je u Ministarstvo odbrane Ruske Federacije zbog incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru.

Prethodno je Crnomorska flota Rusije je zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila dva hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Nakon toga je i ruski borbeni avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravu kretanja britanskog razarača.

Podsećanja radi, Dva ratna broda NATO-a naoružana navođenim raketama uplovila su 14. juna u vode Crnog mora, a reč je o razaraču "Difender" britanske mornarice i fregati "Everton" holandske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AMERIKANCI POKUŠALI DA UĐU U VAZDUŠNI PROSTOR RUSIJE: Pretnja Moskvi i sa Ohotskog mora, hitno podignut Su-30SM

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2021

Nakon incidenta sa britanskim razaračem u Crnom moru, Moskva ponovo na udaru..Nakon incidenta na Crnom moru sa britanskim razaračem koji je narušio rusku granicu, usledio je još jedan incident, ovog puta iznad Ohotskog mora. Ruski lovac Su-30SM presreo je američki izviđački avion koji se približavao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.