Razmena vatre Izraela i Hamasa, poginula dva tinejdžera

Izvor: RTS, 14.Jul.2018, 20:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razmena vatre Izraela i Hamasa, poginula dva tinejdžera

Najmanje dva Palestinca ubijena su u izraelskom vazdušnom udaru u Gazi, dok su najmanje tri Izraelca ranjena palestinskim raketama ispaljenim u pravcu Izraela.
Izraelska vojska je danas gađala desetine ciljeva u Gazi, dok su pripadnici palestinskog Hamasa tokom dana ispalili desetine rakete preko granice, javlja Rojters.

Nakon što su između dve strane izbili najgori sukobi od rata 2014. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, neimenovani zvaničnik izraelske vlade je saopštio da je Izrael odlučio da "preduzme snažnu akciju protiv agresije u Gazi", prenosi britanska agencija.
Zdravstveni zvaničnici u Gazi saopštili su u međuvremenu da su dva palestinska tinejdžera ubijena u izraelskom vazdušnom napadu.
Očevici navode da je u vazdušnom udaru pogođena prazna zgrada u gradu Gazi i da su žrtve bile prolaznici.
Portparolka izraelske vojske, za sada, nije komentarisala ove navode, dodaje britanska agencija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael i Palestina postigli dogovor o obustavi vatre?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2018

 Izrael i Palestina postigli su dogovor o obustavi vatre, kako bi se okončao veliki porast u nasilju između dve strane, rekao je neimenovani palestinski zvaničnik za Rojters..."Egipatski i međunarodni napori uspeli su u okončavanju trenutke eskalacije", rekao je neimenovani zvaničnik...Portparol...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.