Rast kineske ekonomije u trećem kvartalu šest odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast kineske ekonomije u trećem kvartalu šest odsto

Kina je objavila da je u trećem tromesečju 2019. ostvarila rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 6,0 procenata u odnosu na godinu ranije, što je, prema podacima Rojtersa, najniža stopa u najmanje 27 i po godina.

Analitičari su u anketi britanske agencije predviđali da će kineski BDP u trećem kvartalu porasti za 6,1 odsto na godišnjem nivou.

Prema podacima kineskog zavoda za statistiku, privredni rast je u drugom kvartalu 2019. godine iznosio 6,2 posto međugodišnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << što znači da trgovinski rat sa SAD uzima danak, navodi Rojters.

Zvanični Peking je predvideo rast BDP za ovu godinu od 6,0 do 6,5 odsto.

Mada su ekonomisti pesimistični u pogledu trenutnih izgleda za rast kineske ekonomije, među danas objavljenim podacima za septembar ima nekoliko svetlih tacaka, kao što je rast maloprodaje od 7,8 odsto međugodišnje i povećanje industrijske proizvodnje za 5,8 procenata u istom periodu.

Investicije u osnovna sredstva su od januara do septembra porasle za 5,4 posto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trgovinski rat uzeo danak: Rast BDP-a Kine najmanji u proteklih 27 godina

Izvor: B92, 18.Okt.2019

Peking -- Kina je objavila danas da je u trećem tromesečju 2019. ostvarila rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od šest procenata u odnosu na lane...To je, prema podacima Rojtersa, najniža stopa u najmanje 27 i po godina...Analitičari su u anketi britanske agencije predviđali da će kineski BDP...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.