Raspop Dedeić: Srbi su remetilački faktor na Balkanu i treba da se spuste na zemlju jer više nema Velike Srbije

Izvor: Vostok.rs, 18.Jan.2020, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspop Dedeić: Srbi su remetilački faktor na Balkanu i treba da se spuste na zemlju jer više nema `Velike Srbije`

Direktor NVO „CPC“ Miraš Dedeić gostovao je u emisiji „Bujica“, tokom koje je rekao da u Crnoj Gori "lako može doći do građanskog rata", uz ocenu „da su Srbi remetilački faktor na Balkanu i da bi trebalo malo da se spuste na zemlju, jer više nema `Velike Srbije`“, prenosi IN4S.
Amfilohije: Bogoubilački i bratoubilački duh u Crnoj Gori se proglašava za identitet i budućnost Crne Gorehttps://t.co/EcHWxjCVYx
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 18, 2020 Gostujući na zagrebačkoj televiziji "Z1", on je rekao da je novac Srpske pravoslavne crkve "izvučen iz Crne Gore, korišćen za finansiranje srpskih ratnih zločinaca". Prema njegovim rečima, neki od njih su se "skrivali u manastirima pod upravom SPC-a u Crnoj Gori, pa čak i u Ostrogu". Komentarišući Zakon o slobodi veroispovesti, on je kazao da je crkvena imovina "vlasništvo crnogorske države, kojoj se sada vraća".
DF: Brisel protestuje zbog životinja, a ćuti kad se ugrožavaju ljudihttps://t.co/BgJOTeAN6a
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 17, 2020
Govoreći o dešavanjima u Srebrenici, Mihailo je kazao da je to bio „stopostoni genocid“, ali "manji od genocida koji je Srbija uradila u Crnoj Gori 1918. i 1920. godine". „Da ne misle tu imovinu da daju na korišćenje Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, ne bi je ni vraćali. Od 600 crkava i manastira mi nemamo nijednu, sve je okupirala srpska crkva, kojoj i nije stalo do crkava i manastira, već do rušenja vlasti u Crnoj Gori“, ocenio je Mihailo.
Podgorica: Protesti SPC se koriste kao negacija državnog bića i identiteta Crne Gorehttps://t.co/troLQI6j4R
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 17, 2020 Dodao je da bi u Crnoj Gori "lako moglo doći do građanskog rata ako odredbe tog zakona ne bi bile primenjene".
 
„Za Srpsku pravoslavnu crkvu Crna Gora nije država, već srpska pokrajina, a Crnogorci su Srbi, ali tu su se prevarili“ poručio je Mihailo. On je osporio i nedavnu proslavu 800. godišnjice autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, rekavši da "to nije istina". „I zbog vas se ovaj grad naziva Gospodin Nikšić“https://t.co/cWNuEOOoMN
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 17, 2020 „Srpska pravoslavna crkva postoji, postoje i vjerujući ljudi, ali bez tomosa, koga nema do Berlinskog kongresa. Kasnije je dobila drugi tomos i prisajedinila Crnu Goru i ostale pravoslavne crkve u jednu i za to je platila carigradskom patrijarhu milion i po zlatnih švajcarskih franaka“, rekao je Mihailo.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

STAO UZ SVOJE: Raspop Dedeić se slikao sa ustašama! Otišao u Hrvatsku, pa Srbiji zapretio ratom! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2020

Direktor NVO "CPC" Miraš Dedeić gostovao je u emisiji "Bujica" koju vodi proustaški voditelj Velimir Bujanec...Direktor NVO Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo rekao je da u Crnoj Gori lako može doći do građanskog rata, uz ocenu "da su Srbi remetilački faktor na Balkanu i da bi trebalo malo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.