Rasistički grafiti i svastike na zidovima vrtića koji nosi naziv po Ani Frank (FOTO)

Izvor: BKTV News, 27.Dec.2016, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasistički grafiti i svastike na zidovima vrtića koji nosi naziv po Ani Frank (FOTO)

Nacistički simboli ispisani na vrtiću koji nosi naziv po najpoznatijoj žrtvi Drugog svetskog rata, podigli su na noge svetsku javnost.

Nacističke poruke i kukasti krstovi, ispisani su na kapiji i poštanskom sandučetu vrtića "Ana Frank" u predgrađu Pariza.

Nacistički simboli i Davidove zvezde, napisani su uz slogane "Jevreji zabranjeni", kao i "prljavi Jevreji i Romi", pozivajući na istrebljenje.

Francuski zvaničnici su izjavili da su ovakvi postupci >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za svaku osudu i obećali teške kazne za počinioce, koji su ovaj gnusni čin najverovatnije ispisali na dan Božića.

Racist graffiti, swastikas found on Anne Frank school in France https://t.co/JFAC9k3phh pic.twitter.com/FNt6TRfbCO

Ovakav čin vandalizma i pozivanja na linč jevrejskog naroda je nezamisliv, kada se još uzme u obzir da vrtić pohađaju deca između tri i šest godina.

Bivša direktorka dečije ustanove je na društvenim mrežama objavila fotografije sa lica mesta.

"Probudila sam se i videla ovo na svojoj maloj mirnoj školi u svom lepom mirnom susedstvu. Zaplakala sam", napisala je na Fejsbuku.

Ovaj vrtić nosi ime po jevrejskoj devojčici Ani Frank koju su nacisti ubili u koncentracionom logoru tokom Drugog svetskog rata.

Njen dnevnik iz perioda skrivanja u Amsterdamu, objavljen je posle rata i od tada je postao jedna od najčitanijih knjiga u istoriji.

"Ovakvi komentari su nedopustivi, pokrenuta je opsežna istraga da se pronađu osumnjičeni, a komunalni radnici su već juče prekrečili grafite", izjavio je zamenik gradonačelnika Gejlord de Šeker.

Francuska ima najveću populaciju Jevreja u Evropu, skoro 600.000 ljudi, piše "Izrael Tajms".

Je condamne avec la plus grande fermeté les inscriptions racistes et antisémites qui ont été faites sur l'école Anne Frank de #Montreuil.

— Patrice Bessac (@PatriceBessac) December 25, 2016

Međutim, kako se navodi, prema poslednjim brojkama oko 8.000 ljudi preselilo se u Izrael tokom 2015. godine zbog rastućeg antisemitizma.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.