Izvor: RTS, 31.Okt.2020, 18:24

Ranjen pravoslavni sveštenik ispred crkve u Lionu, napadač uhapšen

Nepoznati napadač pucao je na pravoslavnog sveštenika u Lionu, javlja dnevnik "Progres". Policija traga za napadačem koji je iz "krateža" ranio sveštenika, koji je u Francusku došao iz Grčke.
Sveštenik je ranjen sa dva hica iz "krateža", dok je zaključavao crkvu, javlja Progres, dodajući da je sa teškim povredama, ali u svesnom stanju, prebačen u lokalnu bolnicu.

Francuski policajci, specijalci i istražitelji su odmah stigli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na mesto događaja, a policija je pokrenula i opsežnu potragu za napadačem, koji je posle pucnjave pobegao. 
Prema navodima francuskog Figaroa, pucano je na sveštenika grčke Crkve Blagoveštenja u sedmom arondismanu. 
Reč je o 52-godišnjem svešteniku Nikolaosu K., piše Figaro
Na licu mesta je i gradonačelnik Liona koji je rekao da za sada nema informacijama o mogućim motivima napada. 
Policija je na Tviteru upozorila građane da prate instrukcije nadležnih. 
Francuski premijer Žan Kasteks se zbog novonastale situacije vratio u Pariz sa puta. 
Napad u Lionu usledio je samo dva dana pošto je radikalni islamista u Nici nožem ubio tri osobe, posle čega je podignut nivo bezbednosti širom Francuske, a predsednik Emanuel Makron je na ulice poslao čak 7.000 vojnika.
Istragom je otkriveno da je napad u Nici izvršio 21-godišnji Tunišanin Brahim Auisaui, koji je nedavno ušao u Francusku iz Italije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SVEŠTENIK IZ LIONA U KRITIČNOM STANJU: Upucan je dva puta u stomak! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020

Incident se dogodio dok je zatvarao crkvu..Pravoslavni svestenik ranjen je danas iz vatrenog oružja ispred grčke crkve u Lionu, a napadač je pobegao, rekao je policijski izvor...Svešteniki je pogođen u stomak dva puta dok je zatvarao crkvu i pomoć mu je pružena na licu mesta zbog rana opasnih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.