Raketni napad na bazu severno od Bagdada

Izvor: RTS, 14.Jan.2020, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketni napad na bazu severno od Bagdada

Nekoliko projektila eksplodiralo je u vojnoj bazi Tadži, severno od Bagdada, u kojoj su smešteni i američki vojnici, javljaju irački mediji.
Al Arabija navodi da su na bazu ispaljena dva projektila iz višecevnog raketnog bacača. U eksploziji su povređena dva vojnika.

Kako je preneo Rojters, za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad sa nekoliko raketa tipa "kaćuša". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Skaj Njuz takođe izveštava da je raketa sletela blizu kapije kampa. 
Britanska agencija podseća da je u nedelju četvoro iračkih vojnika ranjeno u napadu "kaćušama" na vojnu bazu Balad, severno od Bagdada, u kojoj su stacionirani i američki vojnici.  
Raketni napad usledio je nekoliko dana pošto se, naizgled, stišala kriza izazvana američkim napadom u kojem je ubijen iranski general Kasem Solejmani i iranskim raketnim napadom na dve vojne baze u Iraku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Raketni napad na iračku bazu u kojoj su američki vojnici

Izvor: B92, 14.Jan.2020

Iračka vojna baza "Tadži", koja se nalazi severno od Bagdada, bila je meta raketnog napada, javila je televizija "Hadas", prenosi Sputnjik...U iračkoj bazi se nalaze i američki vojnici...Izvor iz iračkih snaga bezbednosti rekao je da je najmanje pet raketa "Kaćuša" sovjetske proizvodnje pogodilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.