Raketirana američka baza u Iraku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2021, 09:29

Raketirana američka baza u Iraku

Najmanje 10 raketa palo je jutros na iračku vazdušnu bazu Ain el-Asad, u kojoj su smeštene američke i iračke snage, rekla su dva bezbednosna izvora, prenosi Rojters.

Iračka vojska saopštila je da "napad nije izazvao značajnije gubitke", ali nije navela detalje.

Pukovnik američke vojske Vejn Meroto, portparol američke koalicije u Iraku, saopštio je da su rakete pogodile bazu jutros u 07.30 po lokalnom vremenu.

Vazdušna baza Ain el-Asad nalazi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u zapadnoj provinciji Anbar.

Ovo je drugi raketni napad u Iraku u poslednjih mesec dana, a do njega dolazi dva dana uoči posete pape Franje Iraku.

Zvaničnik komande Bagdada za operacije rekao je za Rojters da je 13 raketa lansirano sa lokacije oko osam kilometara od baze.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žestok odgovor Bajdenu: Raketirana američka baza

Izvor: B92, 03.Mar.2021

Više raketa palo je na iračku vazdušnu bazu Ain el-Asad, u kojoj su smeštene američke i iračke snage, rekla su danas dva bezbednosna izvora...Za sada nema podataka o žrtvama...Vazdušna baza Ain el-Asad nalazi se u zapadnoj provinciji Anbar...To je drugi raketni napad u Iraku ovog meseca koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.