Raketa Severne Koreje spremna za lansiranje

Izvor: NaDlanu.com, 08.Apr.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raketa Severne Koreje spremna za lansiranje

Severna Koreja postavila je sva tri dela rakete dugog dometa u poziciju za lansiranje, čime je potvrdila da neće odustati od sporne akcije koja je naišla na međunarodnu osudu.

Agencija AP bila je medju stranim novinskim agencijama kojima je dozvoljeno da "iz prve ruke" posmatraju pripreme za lansiranje rakete u Satelitskoj stanici Tončhan-ri na severozapadu Severne Koreje.Pjongjang je prošlog meseca objavio planove za lansiranje komunikacionog satelita sredinom aprila, u čast obeležavanja stogodišnjice od rodjenja oca nacije, Kim Il Sunga.Inžinjeri su u nedelju pojasnili da će satelit kružiti oko Zemlje, kako bi prikupio korisne podatke za meteorološke službe i one koji rade na poboljšanju useva.SAD, Japan, Britanija i druge zapadne zemlje tražile su od Severne Koreje da otkaže lansiranje rakete dugog dometa, upozorivši je da će time biti prekršene rezolucije UN i obećanje Pjongjanga da će se uzdržati od nuklearnih i raketnih aktivnosti.PJONGJANG, 8. aprila 2012. (Beta-AP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.