RT: Vođa radikalne crnačke milicije „veruje u nasilje“ i želi stvarnu Vakandu za svaku crnu osobu u Americi

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2020, 16:16

RT: Vođa radikalne crnačke milicije „veruje u nasilje“ i želi stvarnu Vakandu za svaku crnu osobu u Americi

NFAC, maskirana, naoružana crnačka milicija koja je nedavno marširala parkom u Džordžiji, smatra nasilje i ubijanje prihvatljivim odgovorom na ugnjetavanje. Njihov krajnji cilj je da se odvoje od SAD-a kao sopstvena nacija crnačke populacije.
NFAC (Not faking araund koališn) privukao je puno pažnje na društvenim mrežama, pogotovo 4. jula. Prizor potpuno naoružane grupe crnaca, sa puškama i pištoljima, koji su promarširali srcem Kju kluks klana ispod Kamene planine prouzrokovao je veliku pažnju. Ali o njima se zna vrlo malo, uprkos bespoštednim spekulacijama. Čak nije ni jasno kada je grupa oformljena ili koliko ima članova. Kako bi pojasnili svoje namere, osnivač NFAC-a i njihov lider Grand Master Džej (pravo ime Džon Ficdžerald Džonson) ekskluzivno je govorio za RT.
"Postoji zabluda da smo teroristička grupa i da želimo da ubijamo belce."
   
„Ovde smo da zaštitimo crnu zajednicu, jer je ona ta koja je napadnuta. U Americi niko ne štiti crnu decu, muškarce i žene. Stvaranje NFAC-a bila je potreba da se pozabavimo rastućom plimom brutalnosti policije, rasne brutalnosti, nepravednosti u pravosudnom sistemu“, rekao je Džej. "Većina nas poput mene bivši su pripadnici vojske, nismo omladinci iz bloka, mi smo glasači, mi smo odgovorni momci, mi smo momci sa dobrim poslovima."  Osnivač NFAC-a i njihov lider Grand Master Džej, foto: ©  NFAC Svaka crna osoba je „politički zatvorenik“ Iako sebe vide kao zaštitnike, Džej ima jasan cilj onoga što želi da postigne, i ne igra na malo. On smatra da se crnci moraju odvojiti od ostatka SAD-a. Takođe navodi da on i ostali podnose tužbu za oslobađanje Međunarodnom sudu pravde, te je objasnio: „Želim da oni proglase svakog crnca koja je potomak portugalske trgovine robovima političkim zatvorenikom u Sjedinjenim Američkim Državama. Da se sankcionišu SAD i da učine jednu od dve stvari. Prva je da nam daju našu zemlju ovde, tako da tu možemo biti, uspostaviti vladu." Neki nagađaju da Džej traži državu Teksas kao tu zemlju, ali je kao naziv koristio "Loun Star", što je njen naziv u slengu. Ključ je da se da zemljište koje Bela kuća više ne kontroliše. Druga opcija je radikalnija, što je većina medija odbila da objavi. Džej ju je otkrio: „Užasna je činjenica da su glavni mediji u SAD-u potpuno ignorisali NFAC. Ej-Bi-Si njuz je pokušao je da napravi intervju sa mnom, ali su im informacije bile previše zastrašujuće, pa su zakopali priču kao deo istorije Kamene planine." "Glavni mediji o nama neće izveštavati, jer bi slike organizovanih crnaca sa puškama poslale drhtaj niz kičmu rasističkog jezgra Amerike."
    Odlazak u Afriku „Moj drugi cilj je odlazak za Afriku, da se uspostavi naša sudbina i izgradi naša nacija - i dobijemo sedište u UN-u kao i svi drugi. Četrdesetpet miliona nas je unutar zemlje, tako da možemo da odemo na mesto gde bi druge zemlje bile prijateljske prema nama." "To bi bilo u Africi, jer odatle potičemo, gde nas je veći broj, gde su resursi, i ja već imam veze sa nekim od lidera tih zemalja." "Hipotetički želim da dobijem površinu od oko 100 milja od svake zemlje, proglasim je suverenom zonom i izgradim infrastrukturu." Odlazak bi uključivao samo crnce. NFAC dozvoljava samo crne članove, a Džej ne misli da bi to trebalo biti šokantno priznanje. "Svaki drugi entitet ima svoje sopstveno, mi smo jedini ljudi na planeti koji to nemaju", rekao je on.

foto: ©  NFAC „Ako se nešto dogodi kineskoj osobi u Americi, Kina reaguje. Ako se nešto desi britancu, kraljica ima nešto da kaže o tome. Crna boja nije zemlja i ako se crncu u Americi nešto dogodi, nikoga za to nije briga" Neredi koji su izbili nakon ubistva nenaoružanog crnca, Džordža Flojda, očito nisu ono što imaju na umu. Žele da se stvari shvate globalno. „Mi nemamo identitet, zovu nas Afroamerikanci, ali recite mi, gde u Africi? U Africi postoji 55 zemalja." "Ako bi imali svoju državu, ako se nešto desi u Americi, možemo otići u UN i reći - to je kršenje.“
   
Oni koji imaju jednog crnog roditelja mogu biti uključeni, ali NFAC će ih istražiti zajedno sa njihovim „obrascem ponašanja“. „`Blek lajvs meter` ne veruje u nasilje. Mi radimo" Pokret Blek lajvs meter (BLM) nije pokrenut od strane NFAC-a. Džej je bio deo BLM-a pre nekoliko godina, ali je frustriran zbog njihovog smera. Oseća da je autoritarniji pristup jedini put prema napretku. "BLM ne predstavlja osećanja crne zajednice. Mi smo se u potpunosti distancirali od njih", priznao je Džej. „BLM ne veruje u nasilje. Odabrali smo američki Dan nezavisnosti, da tu poruku pošaljemo jer smo bili robovi kad se to dogodilo i nismo bili građani ove zemlje." Pokušali smo da budemo ovde 247 godina, imali smo rekonstrukciju, a oni su palili naše gradove. Imali smo Džima Krova kada su poslai pse na nas i rekli nam da ne možemo da sedimo pored njih, pokušali smo to afirmativnim koracima, a oni su se samo udaljavli. Očito je da nas ne žele ovde." Spremnost NFAC-a na ubistva može biti razlog zašto ih izbegavaju glavni aktivisti. Ali Džej se oseća zadovoljnim jer tvrdi da je bilo 457 kontroverznih ubistava od 2014. godine, kada je policija ubila 18-godišnjeg crnca Majkla Brauna. "Ako bilo ko u našoj grupi ima lični plan i želi da ubije neke ljude, onda mi nismo grupa za njih", kaže on, pre nego što je smireno objasnio njihova pravila. "Ali 4. jula pre nego što smo otišli ​​u park, moja naređenja su bila da ih ubiju - ne pucajte i ne ranjavajte, ubijajte ih."
   
„To je bio bezbednosni brifing. Rekao sam im da nećemo ništa inicirati, ali ako nas napadnu, tada će svi pobiti sve koji su im na vidiku. Ne želimo više da slušamo njihove izgovore, ne želimo da čujemo da se razgovara ili da čekamo veliku porotu." Uporedo sa maršom kod Kamene planine, NFAC je održao istovremeno događaj u parku Eskobar u Feniksu. Od tada, Džej tvrdi da su ga globalno preplavili kontakti i da sada ima međunarodne ispostave NFAC-a. Međutim, identiteti članova ostaće anonimni. "Postoji postupak provere. Mi ih nadgledamo i oni se tada zaklinju NFAC-u", rekao je Džej. „Mi smo takođe koalicija, tako da neke postojeće organizacije žele da budu deo nas, pa smo isproveravali njihove članove. "Naučili smo lekcije iz različitih metodologija infiltracije. Zato smo toliko tajni u vezi sa brojem članova i zato ne možete da saznate gde treniramo, i zato nismo toliko otvoreni kako ne bi otkrili više detalja." "Jedino ime ili lice koje se zna je moje. Jedino ja govorim i niko gdrugi."
   
Svrešno sa spasavanjem Amerike Još 2016. godine, Džej se kandidovao za predsednika, ali je smatrao da je njegova kampanja namerno stavljena na stranu. On smatra da je kandidat za 2020. godinu Kani „politička šala“, ali je otkrio da su ga neki nagovarali da se ponovo kandiduje. "Otkako je objavljeno o Kani, primio sam telefonske pozive u kojima su govorili: `Znate li da kada bi se kandidovali za predsednika, da bi ste pobedili", kaže Džej. „Ali moja misija nije spasavanje Amerike, pokušao sam to i otkrio da veliki novac i mediji mogu uraditi to da se blokiraju dobri kandidati. Neću ponovo ići tim putem." "Moj cilj je mnogo lukaviji od toga, ne samo da olakšam odlazak crnačke populacije ovde u Americi, već i sprovođenje onoga što bismo mi nazvali Sjedinjene Države Afrike." Od 4. jula, smatra Džej, NFAC je već jasno dobio na značaju. Stvari u tom pogledu su se smirile. "Oni su dobili poruku, nije bilo nijednog linča ili policije koja je pucala, a talas jedinstva progutao je crnu zajednicu i vidimo da pravosudni sistem pokušava da procesuira slučajeve." Iako je NFAC kao organizacija namenjen samo za crnce, on podstiče i druge da podrže njihov cilj. "Malkolm Iks je to rekao najbolje: `Možete nam pomoći, ali ne možete da nam se pridružite.`"
   
„Ako nismo sami i dok ne naučimo da volimo sebe, ne možemo da volimo druge ljude. Kada je ljudima uskraćeno znanje o njihovoj kulturi i istoriji o sebi, nemaju čime da se ponose." „Da li ste videli kako su se ponosili kada su videli film `Crni panter` koji ih je naveo da veruju? Crnci čeznu za nečim, a mi im moramo dati nešto čemu pripadaju. Radije bih dao svoj život za nešto plemenito kao što je oslobađanje mog naroda, nego da ga trošim ostajući živi slabić." "A ono što ćete primetiti je da nisam sam. Priredio Kris Svinej, autor koji je pisao za razne britanske časopise i novine, uključujući Tajms, D San i Dejli rekord. "Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.