RT: Teroristički napad na pripadnike Revolucionarne garde Irana

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Teroristički napad na pripadnike Revolucionarne garde Irana

Izvor: Vostok / RT Najmanje 20 pripadnika Revolucionarne garde Irana je poginulo, a 10 je ranjeno na jugoistoku Irana, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu, prenosi iranska agencija FARS. Napad je izvršen na autobus u kojem su se nalazili vojnici na putu između gradova Zahedan i Kaš, blizu granice sa Pakistanom, gde deluju militantne grupe i krijumčari droge.
Napad je usledio dva dana nakon što je u Iranu obeleženo 40 godina od Islamske revolucije. Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji dolazi na dan održavanja konferencije pod vođstvom SAD-a u Varšavi, koja uključuje razgovore o tome što Amerikanci opisuju kao "maligni uticaj" Irana na Bliskom istoku. Revolucionarna garda ima značajnu ekonomsku i vojnu moć u zemlji, a odgovorna je samo vrhovnom vođi ajatoli Ali Hamneiu.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samoubilački napad u Iranu: Poginulo 20 pripadnika garde

Izvor: B92, 13.Feb.2019

Najmanje 20 pripadnika Iranske revolucionarne garde poginulo je na jugoistoku Irana, kada je bombaš-samoubica aktivirao eksplozivnu napravu, prenose mediji...Kako se navodi, napadnut je autobus u kojem su se nalazili iranski vojnici...Još nijedna teroristička organizacija nije preuzela odgovornost...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.