RT: Lansiranje rakete je uvod u kontrolu ostrva Gvam - Pjongjang

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2017, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Lansiranje rakete je uvod u kontrolu ostrva Gvam - Pjongjang

Izvor: Vostok, RT

Severna Koreja je saopštila da je najnovije lansiranje rakete "Hvasong-12", koje je nadgledao predsednik zemlje Kim Džong Un, uspešna demonstracija odlučnosti Severne Koreje da se suprotstavi svakoj potencijalnoj pretnji koja potiče iz zajedničkih vežbi SAD i Južne Koreje.

"Vežba lansiranja balističke rakete je prvi korak u vojnim operacijama na Tihom okeanu koju sprovode naše trupe i biće važan uvod u kontroli ostrva Gvam", navodi se u saopštenju severnokorejske državne agencije KCNA.

Pjongjang je saopštio da je raketa srednjeg dometa sletela na predviđeno područje, te da nikada nije pretila susednim zemljama. Predsednik Kim Džong Un je takođe pohvalio testno lansiranje kao dokaz punog "borbenog učinka" i "strateške sposobnosti".

"Lansiranje rakete je takođe uvod u odlučujuće kontrmaere protiv zajedničkih vojnih vežbi, kao i nastavka ratne agresije Vašingtona", dodaje se u saopštenju.

U utorak je Severna Koreja lansirala projektil koji je prošao kroz japanski severni vazdušni prostor, što je izazvalo kritiku međunarodne zajednice.

Raketa je preletela oko 2.700 kilometara, što ukazuje na to da Pjongjangova pretnja lansiranja projektila na teritoriju američkog ostrva Gvam nije bio blef, upozorio je Konstantin Kosačev, šef Odbora za spoljne poslove Saveta Ruske Federacije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NAPETOST na Dalekom istoku se nastavlja: Oglasio se Kim Džong Un i svetu PORUČIO OVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Avg.2017

Dan nakon ispaljivanja rakete na Japan..Severna Koreja je potvrdila da je u utorak ispalila raketu koja je preletela Japan, i da je pogodila ciljane vode u Tihom okeanu...Raketa "hvasong-12" srednjeg dometa, čije lansiranje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong-un, "presekla je nebo iznad ostrva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

"VESNIK PROPASTI" Ona je jedina žena kojoj Kim Džon Un veruje da narodu SAOPŠTAVA NAJSTRAŠNIJE VESTI

Izvor: Blic, 30.Avg.2017

U Severnoj Koreji zovu je narodna spikerka. U američkim medijima poznata je kao "vesnik propasti". Spikerka državne televizije Severne Koreje Ri Čun-he ponovo je bila u centru pažnje nakon najnovijeg lansiranja rakete "Hvasong-12", koja je preletela Japan...Ri Čun-he uživa posebno poverenje Kim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.