Voz zaustavljen na granici zbog sumnje na infekciju

Izvor: B92, 23.Feb.2020, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz zaustavljen na granici zbog sumnje na infekciju

Beč -- Na granici između Italije i Austrije, na Breneru zaustavljen je voz zato što se u njemu nalazilo dva lica za koja se sumnja da su inficirana koronavirusom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije saopštilo je da su Italijanske železnice (FS) informisale Austrijske železnice (OeBB) o tome da se u vozu "Eurositi 86" nalaze dva putnika sa simptomima visoke temperature.

"Nadležne opštinske vlasti Inzbruka brzom reakcijom su sprečile ulazak voza u Austriju", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izjavio je ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer.

Dalji postupak, kako se navodi, trenutno se koordinira sa italijanskim vlastima.

Voz je putovao iz Venecije u Minhen.

Nakon što su u Italiji tri osobe umrle i 153 inficirane korona virusom, u Austriji ističu da se razvoj u susednoj zemlji prati veoma ozbiljno.

Nehamer i ministar zdravlja Rudolf Anšober još tokom dana istakli su da je Austrija u potpunosti pripremljene za slučaj pojave korona virusa.

"Ne postoji razlog za paniku", istakao je Anšober.

Nehamer je kazao da je Austrija spremna, u osnovi, da brzo preduzme mere zatvaranja granica.

"U roku od par minuta, to jest jednog sata, mogli bi postaviti granične kontrole", poručio je šef Savezne kriminalističke službe Franc Lang, dodajući da sve zavisi od toga koja mera, pre svega zdavstvene prirode, treba da se sprovede.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaustavljen voz na granici Italije i Austrije, sumnja se na koronavirus

Izvor: RTS, 23.Feb.2020

Na granici između Italije i Austrije, na Breneru, zaustavljen je voz zato što su se u njemu nalazile dve osobe za koje se posumnjalo da su zaražene koronavirusom. Do daljnjeg će u potpunosti biti obustavljen železnički saobraćaj preko Brenera. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.