Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2018, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin rekao Netnjahuu da se mora unaprediti vojna saradnja

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru rekao premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da moraju unaprediti vojnu saradnju u Siriji, saopštio je danas Kremlj i dodao da su razgovarali i o izraelskim operacijma duž granice s Libanom.

Putin je naglasio važnost predstojećih konsultacija eksperata dve države za odbranu.

Odnosi su napeti otkako je Rusija raketne sisteme S-300 isporučila Siriji pošto su sirijske snage 17. septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << oborile ruski avion, odgovarajući time na izraelski napad u sirijskom vazdušnom prostoru, a Rusija je okrivila Izrael za pogibiju svojih 15 vojnika.

Izrael je više puta upozorio da neće dozvoliti da se Iran i šiitske milicije učvrste za stalno u posleratnoj Siriji, i više puta iz vazduha napao mesta u Siriji.

Rusija koja podržava sirijskog predsednika Bašara Asada održavala je vezu s Izraelom kako bi se izbegli neželjeni slučajni sukobi i dozvoljavala izraelskoj vojsci da izvodi napade pod uslovom da ih najavljuje ruskoj vojsci.

Putin je u razgovoru “naglasio važnost osiguranja stabilnosti u regionu u skladu s Rezolucijom 1701 Saveta bezbednosti UN”, navedeno je u saopštenju uz aluziju na razoluciju iz 2006. godine kojom je okončan Drugi libanski rat s Izraelom.

Izraelska vojska je u utorak počela operaciju "Severni štit" u cilju da nađe i uništi tunele koje je libanski šiitski Hezbolah prokopao iz Libana ispod granice s Izraelom.

Rusija je u sredu izrazila prećutno podržala uništavanje tunele za napade iako ne smatra Hezbolah terorističkom organizacijom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Sirija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Putin razgovarao sa Netanjahuom o Siriji, tražio mu JEDNU STVAR

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2018

Izrael je više puta upozorio da neće dozvoliti da se Iran i šiitske milicije učvrste za stalno u posleratnoj Siriji..Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru rekao premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da moraju unaprediti vojnu saradnju u Siriji...To je saopštio Kremlj i dodao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.