Policajac preminuo u nasilju kod Pentagona, ubijen osumnjičeni napadač

Izvor: VOA, 03.Avg.2021, 19:16

Policajac preminuo u nasilju kod Pentagona, ubijen osumnjičeni napadač

Jedan policajac podlegao je povredama pošto je izboden nožem na stanici javnog prevoza u blizini Pentagona, saopštili su zvaničnici službi za primenu zakona. U policijskoj intervenciji ubijen je osumnjičeni napadač, rekli su zvaničnici. Pentagon, sedište američke vojske, privremeno je bilo stavljeno pod blokadu nakon pucnjave koja se dogodila u blizini ulaska u to zdanje, izvestila je agencija Asošijeted pres. Pucnjava se dogodila na autobuskoj stanici Metro koja je deo tranzitnog centra Pentagona, objavila je Agencija za zaštitu Pentagona na društvenoj mreži Tviter. Objekat je udaljen nekoliko koraka od zgrade Pentagona, koja se nalazi u Arlingtonu u američkoj državi Virdžinija, nadomak reke Potomak. Vatrogasna služba područja Arlington prijavila je da ima više pacijenata, ali trenutno je nejasno da li su ustreljeni i kakve su povrede zadobili. U saopštenju Pentagona navodi se da je objekat zatvoren zbog aktivnosti policisjkih snaga. Prethodno je Agencija zadužena za bezbednost Pentagona na društvenoj mreži Tviter objavila da je mesto incidenta zaštićeno. Izveštač Asošijeted presa rekao je da je čuo više pucnjeva, nakon čega je usledila pauza, pa još jedan hitac. Drugi novinar iste agencije ukazao je da je na mestu događaja čuo policajce koji su uzvikivali da se radi o naoružanom napadaču. Sekretar za odbranu Lojd Ostin i general Mark Majli, koji komanduje Združenim štabom, u vreme pucnjave bili su u Beloj kući na sastanku sa predsednikom Džozefom Bajdenom.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Pucnjava u blizini Pentagona

Izvor: VOA, 03.Avg.2021

U blizini Pentagona, sedišta američke vojske, dogodila se pucnjava u kojoj je povređeno nekoliko osoba. Objekat je privremeno stavljen pod meru blokade, javila je agencija Asošijeted pres. Pucnjava se dogodila na autobuskoj stanici Metro koja je deo tranzitnog centra Pentagona, objavila je Agencija...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.