Sedmoro ubijenih u pucnjavi u Teksasu

Izvor: VOA, 01.Sep.2019, 03:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedmoro ubijenih u pucnjavi u Teksasu

Broj ubijenih u masovnoj pucnjavi u Teksasu porastao je na najmanje sedam, saopštila je policija. Naoružani napadač u subotu je takođe ranio 18 osoba, u pucnjavi između gradova Midlend i Odesa, na zapadu Teksasa. Napadač je ubijen u obračunu sa policijom. Policija je saopštila da je osumnjičeni, belac 30-tih godina, oteo poštanski kombi, i otvorio vatru na policajce, vozače i kupce pre nego što ga je policija ubila ispred bioskopa u Odesi. Vlasti su prvobitno istraživale navode o dva napadača, ali je šef policije Odese Majkl Gerki rekao na konferenciji za novinare u subotu veče da veruje da je bio samo jedan napadač, čije ime nije želeo da navede. Motiv za pucnjavu još nije poznat. Osumnjičeni je, kako se veruje, prvo pucao na policajca koji je zaustavio njegovo vozilo na autoputu, a zatim nastavio da puca dok se vozio kroz tržne centre u dva grada, u kojima je bio veliki broj ljudi zbog prazničnog vikenda. "Osumnjičeni je u jednom trenutku napustio svoje vozilo i ukrao poštanski kombi. Kretao se velikom brzinom, dok ga je policija jurila, a zatim je udario u parkirano vozilo iza bioskopa Odesa multipleks sinerdži, gde je ubijen u oružanom obračunu sa policijom", rekao je Gerki.  Na video snimku, koji se objavile lokalne stanice, vidi se kako beli poštanski kombi udara u vozilo ispred bioskopa u Odesi, pre nego što je policija opkolila osumnjičenog. Šef policije Odese rekao je da mu je osumnjičeni poznat, ali je odbio da komentariše motiv za pucnjavu. Među povređenima su najmanje tri policajca. Do nove pucnjave došlo je tačno četiri sedmice nakon što je napadač ubio 22 osobe i ranio 24 u El Pasu, u Teksasu. Predsednik Donald Tramp tvitovao je da ga je sekretar za pravosuđe obavestio o pucnjavi i da su FBI i policija "u potpunosti angažovani." Guverner Teksasa Greg Abot izjavio je saučešće porodicama žrtava i izrazio podršku građanima Midlenda i Odese. Naveo je da država Teksas i Sekretarijat za javnu bezbednost sarađuju sa lokalnom policijom da bi se "obezbedila pravda posle gnusnog napada." "Moramo da okončamo ovu epidemiju", tvitovao je bivši kongresmen Beto O'Rurk, demokratski predsednički kandidat.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Masakr u Teksasu: Najmanje pet mrtvih i 20 ranjenih

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Sep.2019

ODESSA - Raste broj žrtava masovne pucnjave u Teksasu. Prema posljednjim podacima pet osoba je ubijeno, a više od 20 je ranjeno u pucnjavi u gradovima Midland i Odessa na zapadu Teksasa, a među ubijenima je i napadač...Policija navodi da je osumnjičeni koji je ubijen u pucnjavi, bio bijeli muškarac...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.