Pucnjava u Merilendu, četvoro mrtvih

Izvor: RTS, 20.Sep.2018, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pucnjava u Merilendu, četvoro mrtvih

Nezadovoljna radnica jedne kompanije u američkoj saveznoj državi Merilend ubila je tri osobe, a tri ranila, nakon čega je sebi oduzela život, naveo je policijski zvaničnik u toj saveznoj američkoj državi.
22.50 –  Pucnjavu u Merilendu započela žena koja je potom sebi oduzela život pucajući u glavu, istakao je lokalni šerif Džefri Geler.
20.05 – Zvaničnici su saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je posle napada žena pokušala da izvrši samoubistvo ispalivši u sebe dva hica.
19.50 – Izvor blizak istrazi rekao je da je žena koje je ubila tri osobe bila nezadovoljna svojim statusom na radnom mestu. 
18.50 – Lokalni šerif Džefri Geler kaže da pripadnici snaga bezbednosti nisu ispalili nijedan hitac.
18.20 – Napadač, koji je ženskog pola, u kritičnom stanju je primljen u lokalnu bolnicu.
18.05  – Još se ne zna šta se dogodilo sa napadačem.
17.25 – Napadač je ubio tri, a ranio dve osobe u centru za distribuciju lekova, javlja Si-En-En
16.55 – FBI je naveo da je "pucnjava u toku" te da ima "više žrtava", preneo je AP.
Pucnjava se dogodila u distributivnom centru za lekove kompanije "Rajt ejd" u okrugu Harford u američkoj saveznoj državi Merilend. Napadač, koji je ženskog pola, ubio je tri osobe, a tri ranio, da bi potom oduzeo sebi život ispalivši u sebe dva hica.

Kako je rekla portparolka kompanije Suzan Henderson, u objektu kod koga se dogodio napad radi oko hiljadu ljudi.
Lokalni šerif Džefri Geler rekao je konferenciji za novinare da pripadnici snaga bezbednosti nisu ispalili nijedan hitac.
Geler je rekao da više ne postoji nikakva opasnost i da vlasti sprovode preliminarnu istragu kako bi izbegle davanje netačnih informacija.
Izvor blizak istrazi rekao je da je žena koje je ubila tri osobe bila nezadovoljna svojim statusom na radnom mestu.
Žena, koja je izvela napad, identifikovana je samo kao 26-godišnja privremena radnica kompanije, čija je poslednja registrovana adresa stanovanja bila u okrugu Baltimor, oko 55 kilometara jugozapadno od kompanije "Rajt ejd". 
Na Tviter nalogu kancelarije šerifa okruga Harford ranije je apleovano je na građane da izbegavaju oblast Perimena, 50 kilometara udaljene od Baltimora, prenosi Si-En-En

Kako se dodaje, policajci i pripadnici baltimorskog FBI izašli su na mesto pucnjave nešto posle devet časova po lokalnom vremenu.
Guverner Merilenda Lari Hogan rekao je da vlasti prate razvoj situacije. "Naše misli su sa stradalima, država stoji na raspolaganju za bilo koju vrstu pomoći", poručio je Hogan, piše Baltimor san.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Pucnjava u Merilendu, žena otvorila vatru na svoje kolege

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018

Četiri osobe, među kojima i napadač, poginule su u pucnjavi u američkoj saveznoj državi Merilend, gde su tri osobe ranjene, saopštila je lokalna policija u SAD...Napadač je prema prvim informacijama žena, koja je potom izvršila samoubistvo...Žena od 26 godina, koja je radila u skladištu lanca...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.