Prozor za pregovore Pjongjanga sa SAD još otvoren

Izvor: B92, 20.Nov.2019, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prozor za pregovore Pjongjanga sa SAD još otvoren"

Američki zvaničnik Stiven Bigan rekao je da je prozor za pregovore s Pjongjangom o nuklearnom programu još otvoren, ali treba iskoristiti trenutak.

U svom obraćanju Odboru Senata za spoljne odnose, specijalni predstavnik SAD za Severnu Koreju je uputio lični apel prvom potpredsedniku spoljnih poslova Severne Koreje Čo Sonu Huiju da se uključi u pregovore na smislen način, prenosi Rojters.

Bigan je rekao da nema konkretnih dokaza da je Severna Koreja donela odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se odrekne nuklearnog oružja, ali još uvek veruje da bi Pjongjang mogao da to učini.

On je predvodio američke pokušaje da ubede Severnu Koreju da se denuklearizuje od prošlog avgusta, sa malim uspehom do sada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.