Protest protiv skupih fontana, ali u Rumuniji, ne u Srbiji (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 23.Sep.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv skupih fontana, ali u Rumuniji, ne u Srbiji (VIDEO)

Na centralnom Trgu unije u Bukureštu u četvrtak su svečano pušene u rad nove fontane koje su naišle na kritike dela javnosti koji ih ocenjuje kao preskupe, piše BIRN.

Mermerne fontane na Trgu unije otvorene su u četvrtak uz multimedijalni spektakl i koncert Simfonijskog orkestra Bukurešta, nakon višemesečnog renoviranja koje je koštalo sedam miliona evra, piše BIRN.

Kompleks se sastoji od 44 fontane u krugu od 1,4 kilometara, i gradske vlasti glavnog grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Rumunije tvrde da je to najveći kompleks fontana u Jugoistočnoj Evropi.

Na fontanama će se svakog vikenda odigravati multimedijalne predstave, dokle god vremenski uslovi to dozvoljavaju. Na južnoj, severnoj, južnoj i istočnoj strani trga postavljeni su tzv. "vodeni zidovi" na kojima će se odvijati video i laserske projekcije.

Projekat je, međutim, naišao na oštre kritike dela javnosti, a grupa građana okupila se na svečanom otvaranju u četvrtak uveče kako bi izrazila protest zbog toga što je novac uložen u nove fontane umesto u škole i bolnice.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.