Protest kamiondžija izazvao saobraćajni kolaps u Beču

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest kamiondžija izazvao saobraćajni kolaps u Beču

BEČ - Protestujući protiv enormnog porasta cena goriva, te visokih poreza i putarina, više od 1400 teških teretnih vozila zakrčilo je jutros glavne puteve i prilaze Beču.

Kamioni se kreću sporo, stvarajući na taj način saobraćajne čepove u Beču, u vreme kada na posao dolazi hiljade ljudi.

Desetak kamiona očekuje se tokom dana i na poznatom bečkom "Ringu", koji poput prstena okružuje glavnu saobraćajnicu oko najužeg centra grada, saopštili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medijima organizatori protestne akcije.

Prevoznici ovom akcijom pokušavaju da skrenu pažnju na svoje probleme, tvrdeći da je Austrija jedno od najskupljih država na svetu za drumske prevoznike i da su zbog neizdrživog porasta troškova već desetak špediterskih i transportnih preduzeća u stečaju, što je dovelo do velikog porasta broja nezaposlenih vozača kamiona.

Protestna akcija trajaće do u kasno posle podne - prenose mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.