Izvor: RTS, 12.Apr.2021, 16:29

Prinčevi Vilijam i Hari se od dede oprostili posebnim porukama

Vojvoda od Kemridža i vojvoda od Saseksa odali su počast svom dedi, vojvodi od Edinburga odvojenim porukama. Princ Vilijam opisao ga je kao "izvanrednog čoveka", dok je princ Hari rekao da je njegov deda bio "čovek od službe, časti i velikog humora".
Princ Hari je rekao da je njegov deda bio autentična ličnost, osoba koja je svojim šarmom mogla da zadrži pažnju bilo koje osobe i neko za koga nikada niste znali šta bi sledeće mogao da kaže. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Ostaće upamćen kao odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali za mene je bio moj deda: gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraja", naglasio je Hari.
U svojoj izjavi, princ Vilijam je rekao da je čitav vek njegovog dede definisan služenjem – svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj ženi i kraljici i našoj porodici.
"Osećam se srećno što nisam imao samo njegov primer koji me vodi, već i njegovo postojano prisustvo u mom odrastanju – i kroz dobra vremena i kroz najteže dane. Uvek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog dedu i na dobroti koju joj je pokazao. Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja deca imati na svog pradedu koji je dolazio po njih u kočiji i uverio ih u njegov zarazni osećaj za avanturu, i nestašni smisao za humor", navodi se u izjavi princa Vilijama.
Dodao je da će on i njegova supruga Ketrin "nastaviti da rade ono što je želeo i podržavaće kraljicu u godinama koje dolaze"
Princ Hari doputovao je noćas letom iz Los Anđelesa dok je njegova trudna žena ostala u Kaliforniji po savetu lekara.
Sahrana njihovog dede, vojvode od Edinburga, biće prva prilika da se prinčevi Vilijam i Hari sretnu nakon kontroverznog intervjua koji su Hari i njegova žena Megan dali čuvenoj američkoj voditeljki Opri Vinfri prošlog meseca, u kome su bili kritični prema nekim članovima kraljevske porodice.
Ceremonija sahrane princa Filipa, koja će se prenositi na televiziji, biće održana u subotu u Kapeli Svetog Đorđa, u krugu zamka Vindzor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prinčevi Vilijam i Hari odali počast princu Filipu

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2021

Princ Vilijam odao je počast svom dedi, princu Filipu, koji je umro u 100. godini, opisavši ga kao izuzetnog čoveka, a njegov brat Hari dedu je nazvao "čovekom dužnosti, časti i velikog smisla za humor". 

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.