Princ Endru odstupa zbog skandala sa Epstajnom

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Endru odstupa zbog skandala sa Epstajnom

Britanski princ Endru izjavio je da odustaje od svojih prinčevskih dužnosti zbog toga što je skandal u vezi za Džefrijem Epstajnom postao "glavna prepreka" za kraljevsku porodicu.
Princ Endru je rekao da je zatražio od kraljice dozvolu da odustane od "predvidive budućnosti".

Pre tri dana je u intervjuu za Bi-Bi-Si odgovarao na pitanja o vezama sa osuđenim pedofilom Džefrijem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Epstajnom, u kojem je priznao da je bila greška što je boravio u njegovoj kući na Menhetnu.
Princ Endru je kategorički odbacio navode da je imao seksualni odnos sa Amerikankom Virdžinijom Roberts koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje kada je imala 17 godina.
On se našao pod pritiskom zbog veza sa šezdesetšestogodišnjim Epstajnom, američkim finansijerom koji je nakon optužbi za seksualno zlostavljanje maloletnica u dužem periodu izvršio samoubistvo u avgustu, u zatvoru u Njujorku.
Princ Endru je 2010. godine fotografisan kako šeta sa Epstajnom u parku u Njujorku, dve godine nakon što je finansijer osuđen zbog podvođenja maloletnice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Princ Endru odstupa od kraljevskih dužnosti

Izvor: Danas, 20.Nov.2019

BBCPrinc Endru Vojvoda od Jorka izjavio je da odstupa od kraljevskih dužnosti, jer je skandal sa Džefrijem Epstajnom postao „glavna smetnja“ u kraljevskoj porodici. Princ Endru, 59, rekao je da je tražio dozvolu od kraljice da se povuče. Rekao je da se solidariše sa žrtvama seksualnog prestupnika...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.