Izvor: RTS, 08.Avg.2022, 06:30

Primirje između Izraela i Islamskog džihada se poštuje, Bajden hvali Gvozdenu kupolu

Primirje između palestinskog Islamskog džihada i Izraela izdržalo je proteklu noć, prvu koja je prošla mirno nakon tri dana raketiranja. Lider ove grupe poručuje da će nastaviti borbe ako se Izrael ne bude držao dogovorenog. Američki predsednik hvali izraelsko rukovodstvo i upotrebu Gvozdene kupole.
Prekid vatre između Izraela i palestinskog Islamskog džihada zvanično je počeo u 22.30 (23.30 po lokalnom vremenu).

U poslednjim trenucima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uoči prekida vatre došlo je do jakih izraelskih udara na Gazu, a izraelski mediji javljaju da je u prvim minutima prekida suprotna strana uzvratila.
Ipak, noć je prošla mirno, a lider Islamskog džihada Zijad Nakaleh poručuje da će se borbe nastaviti ako se Izrael ne bude držao dogovorenog uz egipatsko posredovanje. 
Američki predsednik Džozef Bajden pohvalio je izraelsko rukovodstvo, kao i sopstvenu podršku odbrambenom sistemu "gvozdena kupola", za koji navodi da je spasao mnogo života. 
Izrael je počeo operaciju u petak, sa ciljem da gađa palestinsku radikalnu grupu Islamski džihad u Gazi, a u nedelju je saopšteno da je ostvaren cilj operacije.
Još u petak je ova radikalna grupa odgovorila, ispalivši stotinu raketa ka Izraelu, a sukobi su se nastavili tokom čitavog vikenda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izraelci zadovoljni primirjem, pešaci sutra preko prelaza; Bajden hvali Gvozdenu kupolu; U UN vanredno

Izvor: B92, 08.Avg.2022

Primirje između palestinskog Islamskog džihada i Izraela izdržalo je proteklu noć, prvu koja je prošla mirno nakon tri dana raketiranja...Granični prelaz Erez između Izraela i Pojasa Gaze mogao da se za pešake otvori sutra, preneo je "Tajms of Izrael" objavu vojnog radija...Citirajući bezbednosne...

Nastavak na B92...

Krhko primirje između Izraela i Islamskog džihada

Izvor: VOA, 08.Avg.2022

Čini se da se krhko primirje između Izraela i ekstremista Islamskog džihada u Gazi, koje je posredovao Egipat, održavalo u ponedeljak rano ujutro, što budi nadu da je nedavni intenzivan sukob u kojem su poginula najmanje 44 Palestinca, uključujući 15 dece - okončan. Primirje, koje je zvanično...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.