Avion prinudno sleteo u Švedsku, eksploziv nije pronađen

Izvor: RTS, 07.Feb.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Avion prinudno sleteo u Švedsku, eksploziv nije pronađen

Avion "Boing 737-800" norveške kompanije "Norvidžan er" sa 169 ljudi prinudno je jutros sleteo u Stokholm, ubrzo nakon poletanja sa tamošnjeg aerodroma "Arlanda", zbog pretnje da se u letelici nalazi bomba, prenose svetski mediji.
Avion je u 9.45 časova poleteo iz Stokholma ka francuskom gradu Nici, a švedska policija i spasilačke ekipe sačekale su avion na kraju piste "Arlande" nekih 25 minuta kasnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pretnja bombom stigla je tokom leta ka Francuskoj.

Švedska policija je navela da je 169 putnika evakuisano i da nije pronađen eksploziv, ali da će policajci nastaviti da proveravaju avion, preneo je AP.
Pretnja je prijavljena morskom i spasilačkom centru za morsku upravu Švedske preko kontrole vazdušnog saobraćaja u Malmeu, prenosi RT.
Još uvek nema informacija o tome kako je prenesena prva pretnja. 
Norveške aviokompanije objavile su izjavu u vezi sa ovim incidentom na svojoj internet stranici.
"Možemo potvrditi da je pretnja bombom bila usmerena na letu od aerodroma Arland do Nice. Iz bezbednosnih razloga, avion se vratio u Arlanda. Glavni prioritet Norveške sada je sigurnost naših putnika i zaposlenih ", kaže se u saopštenju.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.