Preokret: Omikron je stigao još ranije?

Izvor: B92, 30.Nov.2021, 12:45

Preokret: Omikron je stigao još ranije?

Omikron soj koronavirusa stigao je u Evropu pre nekoliko dana, a holandske vlasti objavile su nove detalje.

Naime, kako tvrde tamošnji nadležni, omikron soj, za koji se veruje da je pet puta zarazniji, detektovan je u toj zemlji 19. novembra, prenosi "Sputnjik".

Kako javlja Bi-Bi-Si, portparol Nacionalnog instituta za javno zdravlje kazao je da je pronađena nova varijanta koronavirusa u uzorcima koji su uzeti između 19. i 23. novembra.

"I dalje nije jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da li su ti ljudi bili u južnom delu Afrike", saopštio je taj zvaničnik

Podsećanja radi, 26. novembra zadržan je avion na aerodromu u Amsterdamu, pošto je ta zemlja u međuvremenu obustavila saobraćaj za letove koji su saobraćali iz Južne Afrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.