Preminuo legendarni voditelj Lari King, saučešće Putina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2021, 15:40

Preminuo legendarni voditelj Lari King, saučešće Putina

Američka tok-šou legenda Lari King preminuo je u bolnici u 88. godini života posle duge bolesti. U višedecenijskoj karijeri vodio je neke od najpopularnijih TV emisija na brojnim medijima i osvojio pregršt nagrada. Povodom smrti Kinga, i predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je izraze saučešća.

King je pre nekoliko meseci primljen u bolnicu nakon što je osetio srčane tegobe. Svoj rođendan 19. novembar proslavio je u krevetu.

Proslavljeni voditelj decenijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pati od srčanih problema. King je 1987. godine doživeo težak infarkt kada mu je urađen četvorostruki bajpas. U novembru 2019. godine pretrpeo je moždani udar.

Novinarsku karijeru započeo je 50-ih godina. Na medijsku scenu se probio kao domaćin radijske emisije Lari King šou, koja je počela sa emitovanjem 1978. godine.

Međunarodnu slavu stekao je vodeći tok-šou Lari King lajv(Larry King Live) punih 25 godina na Si-En-Enu od 1985. do 2010. godine. U emisiji je ugostio brojne poznate ličnosti, od filmskih zvezda do istaknutih političara.

Bio je veoma veoma elokventan i svestran domaćin, poznat po svom direktnom pristupu bez mnogo okolišanja.

Dve godine po napuštanju Si-En-Ena osnovao je produkcijsku kuću „Ora TV“ i ponovo se vratio tok-šou formatu emisijom Larry King Now. Godinu dana kasnije, potpisao je ugovor sa RT Amerika da na toj televiziji emituje emisiju.

„Pre bih moćnim ljudima postavljao pitanja, nego pričao u njihovo ime“, rekao je King tada.

Od tada je Larry King Now postao podkast, a vodio je i emisiju Politiking na RT Amerika.

Putin uputio izraze saučešća povodom smrti Larija Kinga

Povodom smrti američkog novinara Larija Kinga, ruski predsednik Vladimir Putin uputio je izraze saučešća (porodici).

"Mnogo puta su se susreli, King je intervjuisao Putina mnogo puta. Predsednik (Rusije) je uvek poštovao visok profesionalizam i nespornu novinarsku reputaciju Larija Kinga", izjavio je predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov na današnjoj konferenciji za novinare, prenosi TASS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminuo TV voditelj Lari King

Izvor: VOA, 23.Jan.2021

TV voditelj Lari King preminuo je u 88. godini, preneo je CNN pozivajući se na izvore bliske porodici.  King je bio hospitalizovan u bolnici u Los Anđelesu zbog Kovida 19, a tokom godina se borio sa brojnim zdravstvenim problemima, uključujući i šlog zbog kojeg je 2019. skoro preminuo. Milioni...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.