SAD i Severna Koreja oprečno o pregovorima u Stokholmu

Izvor: RTS, 05.Okt.2019, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD i Severna Koreja oprečno o pregovorima u Stokholmu

Nakon što je severnokorejski pregovarač objavio da su nuklearni pregovori na radnom nivou između Pjongjanga i Vašingtona prekinuti, oglasio se Stejt department navodeći da su dve delegacije u Stokholmu imale "dobre razgovore".
Nuklearni pregovori na radnom nivou između Pjongjanga i Vašingtona su prekinuti, izjavio je glavni pregovarač Severne Koreje Kim Mjong Gil.

"Pregovori nisu ispunili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naša očekivanja i na kraju su prekinuti", rekao je glavni pregovarač Severne Koreje ispred ambasade te zemlje u Stokholmu, gde su se pregovori održavali.
Kim je rekao da je američka delegacija došla na pregovore "praznih ruku", navodi Kjodo
Međutim, portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus naveo je u saopštenju da komentari severnokorejske delegacije "nisu odraz sadržaja ili duha današnjih razgovora koji su trajali osam i po sati".
SAD su iznele "krativne ideje" i imale "dobre razgovore" sa severnokorejskim kolegama, dodaje se u saopštenju.
Stejt department navodi da su na kraju razgovora SAD predložile da se prihvati poziv domaćina iz Švedske da se za dve nedelje u Stokholmu održi novi sastanak kako bi se razgovori o svim temama nastavili.
SAD su, kako se ističe, prihvatile taj poziv.
Delegacija Severne Koreje stigla je u četvrtak u Stokholm na pregovore o denuklearizaciji te zemlje na radnom nivou, navodi Rojters.
Severna Koreja prethodno je saopštila da je uspešno testirala novi tip balističke rakete lansiran sa podmornice. 
Bi-Bi-Si napominje da su mnogi na sastanak u Stokholmu gledali kao na pripremu terena za novi sastanak predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Prekinuti pregovori S. Koreje i SAD

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2019

STOKHOLM - Nuklearni pregovori između Sjeverne Koreje i SAD su prekinuti, rekao je glavni pregovarač Sjeverne Koreje Kim Mjong Gil.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.