Predsjednik ključnog pravosudnog tjela BiH odluke Skupštine RS smatra inicijativama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2022, 13:03

Predsjednik ključnog pravosudnog tjela BiH odluke Skupštine RS smatra inicijativama

Halil Lagumdžija, predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine (BiH), navodi da šta god da odluči Skupština entiteta Republika Srpska (RS), to može smatrati samo inicijativom za rješenje pitanja u Parlamentarnoj skupštini BiH. Skupština RS od juče raspravlja o formiranju entitetskog VSTV. Lagumdžija pojašnjava da će odluka biti samo inicijativa za eventualnom "promjenom Ustava BiH ili zakona koji regulištu te ovlasti". Dalje navodi da bi ovlašteni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednik VSTS BiH: Usvajanje zakona o uspostavljanu VSTS RS značilo bi prekid evropskog puta BiH

Izvor: Danas, 09.Feb.2022

Predsednik Visokog sudskog i tužilačkog saveta BiH (VSTS) Halil Lagumdžija izjavio je da bi usvajanje zakona o uspostavljanju VSTS Republike Srpske značilo urušavanje pravnog sistema u Bosni i Hercegovini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.