Predsednik Izraela šokiran savetom nemačkog političara da Jevreji ne nose kapice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Izraela šokiran "savetom" nemačkog političara da Jevreji ne nose kapice

Izraelski predsednik Ruven Rivlin rekao je danas je šokiran izjavom nemačkog zvaničnika da ne bi savetovao Jevrejima da nose kapice u nekim delovima Nemačke.

Feliks Klajn juče je rekao: "Ne mogu da preporučim Jevrejima da nose kapice sve vreme i svuda u Nemačkoj", ali nije pojasnio koja mesta i vremena bi mogla da budu rizična, prenela je agencija AP.

Rivlin je u saopštenju naveo da je "jako šokiran".

"Nikada se nećemo pokoriti, nikada nećemo spustiti pogled i nikada nećemo reagovati na antisemitizam s defetizmom - i očekujemo i zahtevamo od naših saveznika da deluju na isti način", naveo je izraelski predsednik.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.