Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davor Dragičević: Pripadnici Interventne mi ubili sina

Oko 40.000 ljudi prisustvovalo je na Trgu Krajine u Banjaluci velikom skupu "Pravda za Davida", na kojem je otac ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića rekao da su njegovog sina "ubili pripadnici Interventne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske".

Početak skupa kasnio je gotovo dva sata, jer je policija blokirala prilaze Banjaluci i zaustavljala automobile i vozila koja su se uputila ka tom gradu, a mnogi su vraćeni u mesta iz kojih su krenuli. U celom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << gradu bile su raspoređene jake policijske snage, a iza Narodne skupštine Republike Srpske i u blizini Trga Krajine bila je stacionirana Specijalna policija sa štitovima.

Davor Dragičević je sa Trga Krajine poručio da "država više neće ubijati decu".

"Imaćemo predsednika, ali će on biti naš sluga", naveo je otac ubijenog Davida Dragičevića.

Dodao je i da je predsednik RS Milorad Dodik "najveći zločinac ovog naroda", a prozvao je i međunarodne organizacije navodeći da su u velikoj meri odgovorne za stanje u BiH.

"Oteli su ga i držali, na kraju spustili u kanalizaciju. Od dece vam prave narkomane i prostitutke. Ovo je zločinačka država, pretvorili ste MUP u zločinačku narko organizaciju, ubijate decu", rekao je Davor Dragičević.

Majka ubijenog Davida, Suzana Radanović poručila je okupljenima da se ono što su doživeli ona i Davor "ne sme ponoviti nijednom roditelju u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini".

"Ovo je vaša borba, vi se borite za vašu decu. Nama više ne mogu ništa. Nije teško poginuti za svoje dete", kazala je Radanović.

Skup na Trgu Krajine prošao je bez incidenata, a na samom kraju skupa do bine su stigli opozicioni lideri Vukota Govedarica i Branislav Borenović koji su se pozdravili sa Davorom Dragičevićem.

"Bez politike ne možemo rešiti ubistvo našeg sina", navela je majka ubijenog mladića.

Okupljanja građana na Trgu Krajine traju neprekidno od 26. marta ove godine, a od 20. septembra otac ubijenog mladića danonoćno boravi na trgu. David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt nesrećan slučaj, da bi tužilaštvo kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, da su ga ubili pripadnici MUP RS, kao i da je njegovo ubistvo planirano ranije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.