Izvor: RTS, 25.Jun.2021, 09:37

Požar u školi borilačkih veština u Kini, 18 mrtvih, 16 povređenih

Najmanje 18 osoba je poginulo, a 16 je povređeno u požaru koji je izbio u školi borilačkih veština u kineskoj provinciji Henan, saopštile su lokalne vlasti.
Požar u kojem je, po dosadašnjim podacima, nastradalo 18, a povređeno 16 osoba, od kojih je četvoro u teškom stanju, ugašen je, a još se ne zna šta je izazvalo nesreću, saopštile su lokalne vlasti okruga Zečeng.

Policija je privela odgovorno lice ove sportske ustanove. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Izbijanje požara u Kini nije neuobičajeno, a često su neodgovarajući bezbednosni protokoli i nestandardna gradnja uzroci nesreća. Tako je na Božić 2000. godine u gradu Luojang u centralnoj Kini u požaru u noćnom klubu poginulo 309 osoba.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.