Požar u Rusiji uništio drvenu crkvu,čudo arhitekture iz 18.veka (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Rusiji uništio drvenu crkvu,"čudo arhitekture" iz 18.veka (FOTO, VIDEO)

Ruska crkva Uspenja Presvete Bogorodice izgrađena u 18. veku, inače čudo arhitekture od drveta, izgorela je u požaru u Kondopodi u severozapadnom regionu Karelije u Rusiji.

Požar je buknuo nakon što je grupa turista posetila crkvu, preneo je AP. Požar je verovatno podmetnut, saopšteno je TASS-u u Regionalnom skeretarijatu Ruskog ministarstva za hitne situacije.

Sad, a marvel of Christian heritage (18th Century Dormition Church) being let to burn down on shores >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << of the lake Ääninen, Kontapoga @TheFreeKarelia this morning ...https://t.co/Tw3FAdS9wYhttps://t.co/Cn4AS41SIV pic.twitter.com/nqBVE8Tja5

Požar je brzo zahvatio crkvu koja je cela izgrađena od drveta i vatrogasci, koji su se pojavili za nekoliko minuta na licu mesta nisu mogli da je spasu.

Neitsyt Marialle pyhitetty karjalainen hirsikirkko (1774) #Kontupohja'ssa on palanut! ? Dormition #Church in #Kondopoga has burnt down! https://t.co/SUecdhh3QE https://t.co/tBNK4ufbdY

Lokalne vlasti su obećale da će izgraditi repliku crkve.



Ponovna gradnja crkve će koštati najmanje 80 miliona rubalja (1,2 miliona dolara) i trajaće dve godine, izjavila je Tatjana Vahramejeva konzervacioni arhitekta i član Saveta za kultruno nasleđe u regionalnom Ministarstvu kulture.

Dva požara besne na Zakintosu, sela za sada nisu ugrožena (FOTO)

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.