Povratak iz francuskog karantina, državljani Srbije večeras stižu u Beograd

Izvor: RTS, 16.Feb.2020, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povratak iz francuskog karantina, državljani Srbije večeras stižu u Beograd

Državljani Srbije koji su dve nedelje bili u karantinu u Francuskoj u Beograd stižu večeras u 23.45, javlja reporter RTS-a Vladimir Banić.
Četvorica državljana Srbije su nakon boravka u kineskom Vuhanu, epicentru zaraze koronavirusom, dve nedelje bili u karantinu u blizini Marselja.

Utvrđeno je da oni nisu zaraženi ovim virusom, i danas se vraćaju kući.
Po njih je u Eks an Provans, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u trenažni centar za francuske vatrogasce, stigao minibus koji će ih prevesti do Marselja, odakle nastavljaju put.
Oni će letom preko Frankfurta u Beograd stići večeras oko 23.45.

Stefan Vojnić, jedan od četvorice Srba koji su bili u karantinu, rekao je ranije za RTS da su uslovi bili dobri, ali da je kretanje ograničeno na 150 metara u parku i na zajednički prostor za obroke.
Za RTS je govorio i Aleksandar Kalaba, koji je takođe bio u karantinu u Francuskoj. Istakao je da nije prijatno boraviti u ograničenom prostoru, ali da se nada da će sve proći brzo.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.