Potvrđen slučaj koronavirusa na Kanarskim ostrvima, stotine gostiju hotela na testiranju

Izvor: RTS, 25.Feb.2020, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđen slučaj koronavirusa na Kanarskim ostrvima, stotine gostiju hotela na testiranju

Turisti na Kanarskim ostrvima u karantinu, stotine ljudi na testu za Kovid-19 pošto je zabeležen jedan slučaj zaraze. Drugi slučaj zabeležen u Kataloniji.
Zdravstvene vlasti Španije sprovode masovno testiranje turista koji borave u jednom hotelu na Kanarskim ostrvima, prenosi Gardijan.

Turisti su zatvoreni unutar kompleksa hotela u mestu Adehe, popularnom među Britancima.
Porptarolka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lokalnih zdravstvenih vlasti kaže da se testiraju svi koji su bili u kontaktu sa zaraženim uključujući i goste hotela.
Portparolka španske vlade Maria Hesus Montero izjavila je da će gosti u hotelu, u kojem je boravio Italijan s dijagnozom koronavirusa, ostati u hotelu dok drugi test u potpunosti ne potvrdi infekciju.
"Za sada će gosti ostati u hotelu do drugog testa i zavisno od rezultata, biće preduzete odgovarajuće zdravstvene mere", rekla je Montero na nedeljnoj konferenciji za štampu, a preneo je Rojters.
Ona je dodala da je supruga Italijana zadržana u izolaciji i testirana na virus na ostrvu Tenerife. 
Španske zdravstvene vlasti identifikovale su prvi slučaj koronavirusa u Kataloniji, navodi list La Vanguardia, prenosi Rojters.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.