Poslednja poruka Kim Jong Ila: “Jedini način za očuvanje mira je stalno naoružavanje”

Izvor: BKTV News, 25.Apr.2012, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednja poruka Kim Jong Ila: “Jedini način za očuvanje mira je stalno naoružavanje”

Južnokorejski mediji tvrde kako su nabavili dokumente u kojima se nalaze posljednji zapisi preminulog predsednika Severne Koreje, Kim Jong Ila, i uputstvo njegovom nasledniku. Dokumente je objavio južnokorejski institut Sejong - u dokumentima navodno stoji kako je Kim Jong Il naveo da bi rat na prostoru korejskog polostrva bio devastirajući i kako obe zemlje moraju po svaku cenu izbeći takav sukob.
U isto vrijeme poručuje svom nasledniku, sinu Kim Jong Unu, da obavezno nastavi razvijati >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << moderno oružje i vojsku, prenosi MSNBC.
'Imaj uvek na umu da samo razvoj nuklearnog oružja, dalekometnih raketa i drugog oružja može sačuvati mir na korejskom poluostrvu - i nemoj po tom pitanju nikada popuštati', navodno je zapisao Kim Jong Il kao savet, ali i upozorenje svom nasledniku.
Podsetimo, Kim Jong Il je preminuo u decembru prošle godine - to znači da je bio svedok, šta se jednoj zemlji može dogoditi kada se 'popusti' i odluči razoružati. Naravno, pritom referenca ide na Libiju i smrt Muamara Gadafija - mnogi danas ističu kako je njegova najveća pogreška bila upravo to, što se dao nagovoriti na razoružavanje od strane zapada. Neposredno nakon što je to učinio, Libija je postala žrtva NATO invazije.
Izvor: advance.hr
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.