Poseta Erdogana Grčkoj počela napeto, javnim neslaganjem

Izvor: N1 televizija, 07.Dec.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta Erdogana Grčkoj počela napeto, javnim neslaganjem

Redžep Tajip Erdogan doputovao je u važnu dvodnevnu posetu Grčkoj, prvu nekog predsednika Turske za šest i po decenija, zvanično u cilju otopljavanja hladnih odnosa, ali je atmosfera napeta zbog njegove najave o čemu bi razgovarao.

Erdogan je rekao da treba "dopuniti" i "osvežiti" međunarodni Sporazum iz Lozane iz 1923. godine kojim je posle Prvog svetskog rata utvrđena granica Grčke i Turske i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kojim su rešena druga važna pitanja.

Erdoganov prvi sastanak tokom posete Grčkoj, s njenim predsednikom Prokopisom Pavlopulosom, koji je prenosila televizija, pokazao je napetost među njima. Erdogan je tvrdio da treba "osavremeniti" Sporazum iz Lozane i pokrenuo pitanje muslimanske manjine u severnoj Grčkoj, koju namerava da sutra poseti.

Pavlopulos je, međutim, odgovorio da Sporazum iz Lozane "ne treba ni revidirati, niti dopunjavati". Erdogan je prethodno dvaput posetio Grčku, ali kao premijer, 2004. i 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Poseta Erdogana Grčkoj počela napeto, javnim neslaganjem

Izvor: Beta, 07.Dec.2017

Redžep Tajip Erdogan doputovao je danas u važnu dvodnevnu posetu Grčkoj, prvu nekog predsednika Turske za šest i po decenija, zvanično u cilju otopljavanja hladnih odnosa, ali je atmosfera napeta zbog njegove najave o čemu bi razgovarao.Erdogan je rekao da treba "dopuniti" i "osvežiti" medjunarodni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.