Poruka australijskog studenta nakon što je oslobođen iz Severne Koreje

Izvor: RTS, 09.Jul.2019, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poruka australijskog studenta nakon što je oslobođen iz Severne Koreje

Australijski student koji je prošle nedelje oslobođen iz Severne Koreje je naveo da su "očigledno lažne optužbe" da je on špijun.
Severnokorejski mediji su optužili Aleka Siglija za špijunažu i saradnju sa stranim medijima, uključujući i NK njuz, sajt koji je specijalizovan za tu zemlju.

"Navodi da sam špijun su (poprilično očigledno) pogrešni. Jedini materijal koji sam dao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NK njuzu je ono što je i javno objavljeno kao blog", naveo je Sigli.
Sigli je naveo da je i dalje veoma zainteresovan za Severnu Koreju i da želi da nastavi da je proučava na akademski način. Međutim, ističe, trenutno nema nameru da ponovo ide u tu zemlju.
Rekao je i da je veoma tužan zbog cele situacije, kao i da neće moći da dobije diplomu sa Univerziteta Kim Il Sung.
"Možda nikada više neću hodati ulicama Pjongjanga, grada koji u mom srcu ima posebno mesto. Možda nikada više neću videti svoje nastavnike i partnere iz turističkog sektora, koje smatram bliskim prijateljima. Ali takav je život", napisao je na Sigli na Tviteru.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.