Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2019, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica Pino izdvaja 100 miliona evra za obnovu katedrale Notr Dam

Porodica francuskih industrijalaca Pino, koja predsedava grupom Kering, izdvojila je 100 miliona evra za obnovu katedrale Notre Dam u Parizu, izjavio je danas generalni direktor Keringa Fransoa-Anri Pino.

"Ova tragedija pogađa sve Francuze i sve one kojima je stalo do duhovnih vrednosti... Svako želi da što pre oživi ovaj dragulj našeg nasleđa", navodi se u saopštenju Pinoa, koji je na čelu porodičnog holdinga osnovanog 1963. godine.

On je naveo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iznos od 100 miliona evra doprinos naporima za potpunu rekonstrukciju katedrale.

Požar, koji je buknuo juče, razorio je spomenik gotske arhitekture, ali su vatrogasci saopštili da su uspeli da sačuvaju konstrukciju zdanja.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.