Popović: Specijalni budžet za pametne gradove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović: Specijalni budžet za pametne gradove

Specijalni budžet za pametne gradove biće predviđen u okviru budžeta za inovacije za narednu godinu, najavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Budžet za pametne gradove moći će da koriste osim velikih gradova poput Beograda, Novog Sada i Niša i mali gradovi.

"Cilj je da i mali gradovi koriste digitalizaciju i postanu pametni gradovi kako bi se omogućio bolji transport, bolje usluge kod lekara i da građani manje vremena provode >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u čekaonicama, da ne moraju da idu u opštinu po neki dokument već da ga elektronski dobiju", rekao je Popović za RTS.

On je, pred otvaranje Drugog festivala pametnih gradova koji se održava u Beogradu, rekao da se mnogi plaše da prihvate nove tehnologije, ali da one omogućavaju manje redovi, manja čekanja, usluga postaje dostupnija i jeftinija i za građane i za državu.

"Digitalizacija je naša budućnost, Srbija je uhvatila korak samo treba da nastavimo u tom procesu", rekao je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.