Izvor: RTS, 06.Avg.2022, 06:24

Ponovo sirene u Pojasu Gaze, Izrael nastavlja vazdušne napade - hapšenje zbog veza sa Islamskim džihadom

U izraelskim gradovima u blizini granice sa Pojasom Gaze od jutros se ponovo čuju sirene. Izrael nastavio napade na položaje Islamskog džihada. Iz Gaze na teritoriju Izraela ispaljeno više od 160 raketa, tvrde izraelske vlasti i navode da je PVO sistem "Gvozdena kupola" presreo 95 odsto projektila. Do sada stradalo 13 osoba, a više od 100 je povređeno, saopštilo palestinsko Ministarstvo zdravlja. Uhapšeno 20 osoba širom Zapadne obale, uključujući 19 Palestinaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Izraelska vojska saopštila je da je rano jutros izvela nove vazdušne napade na raketne položaje na kojima su bili pripadnici palestinskog Islamskog džihada.

"Pogođena je još jedna raketna pozicija palestinske terorističke organizacije Islamski džihad u Pojasu Gaze", navodi vojska koja je juče započela veliku akciju u Pojasu Gaze.
Tajms of Izrael javio je da su se jutros ponovo čule sirene u Sdertu i drugim izraelskim gradovima u blizini Pojasa Gaze.
Palestinski mediji prenose da su u poslednjem talasu raketiranja poginule dve osobe, dok je više njih povređeno.

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći uhapsila 20 osumnjičenih u racijama širom Zapadne obale, uključujući 19 Palestinaca povezanih sa terorističkom grupom Islamski džihad.
Osumnjičeni su prebačeni u izraelske bezbednosne službe na ispitivanje, kaže vojska.
Među izraelskim snagama koje su sprovodile racije nije bilo povređenih.

Palestinsko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je od juče u izraelskim napadima ubijeno 13 osoba, ne navodeći koliko je među njima pripadnika Islamskog džihada, prenosi Tajms of Izrael.
Kako se navodi, ubijena je i petogodišnja devojčica. Ranjeno je 114 osoba.
Izrael je saopštio da su na meti bili ciljevi Islamskog džihada.

Izrael je juče pokrenuo operaciju protiv Islamskog džihada i u iznenadnom, dnevnom vazdušnom napadu na višespratnicu u Gazi likvidirao jednog od komandanata grupe Islamski džihad.
To je izazvalo odgovor ekstremista i salvu raketnih projektila ispaljenih na Izrael, prenosi Rojters. Islamski džihad je preuzeo odgovornost za jučerašnje raketiranje Izraela i saopštio da je u odmazdi na Tel Aviv i okolinu ispaljeno više od 100 raketa.
Egipat, Ujedinjene nacije i Katar pokušavaju da posreduju u okončanju nasilja, "ali još nema napretka", izjavio je jedan palestinski zvaničnik koji je upoznat sa situacijom.
Iz Islamskog džihada stiže signal da "nema ništa od momentalnog prekida vatre".
"Sada je vreme za otpor, a ne za primirje", rekao je predstavnik te grupe za Rojtersa.
Oko 2,3 miliona Palestinaca živi zbijeno u uskom priobalnom Pojasu Gaze, a Izrael i Egipat strogo ograničavaju kretanje ljudi i robe u i iz te palestinske enklave i sprovode pomorsku blokadu, navodeći da to čine "zbog zabrinutosti za bezbednost", navodi Rojters.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JUTROS OPET NAPETO U IZRAELU: Oglasile se sirene za vazdušnu opasnost

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2022

 Sirene za vazdušnu opasnost oglasile su se ponovo jutros u izraelskim gradovima u blizini pojasa Gaze...Za sada nema informacija o povređenima ni materijalnoj šteti, prenosi Tajms of Izrael...Izraelska vojska saopštila je da je rano jutros izvela nove vazdušne napade na raketne položaje palestinskog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.