Pompeo pozvao Lavrova zbog ruske vojske u Venecueli

Izvor: Vesti-online.com, 25.Mar.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo pozvao Lavrova zbog ruske vojske u Venecueli

Državni sekretar SAD Majk Pompeo razgovarao je telefonom sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom o situaciji u Venecueli, saopštio je Stejt department.

Kako su saopštili u Vašingtonu, Pompeo je saopštio Lavrovu da SAD "neće ostati po strani" dok Rusija "pogoršava situaciju u Venecueli".

U razgovoru sa ruskim ministrom američki diplomata je saopštio o "nekonstruktivnom ponašanju" Moskve prema Venecueli i pozvao je da se pridruži naporima drugih država.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On smatra da "podrška ruske vojske Maduru" rizikuje da produži stradanja venecuelanskog naroda.

Podsetimo, sinoć je saopšteno da su dva aviona sa oko 100 ruskih vojnika sletela u Karakas.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SAD: Nećemo sedeti skrštenih ruku dok Rusija pogoršava situaciju u Venecueli

Izvor: Vostok.rs, 26.Mar.2019, 12:26

Državni sekretar SAD Majk Pompeo razgovarao je telefonom sa Sergejom Lavrovom o situaciji u Venecueli, saopštio je Stejt department. . „Državni sekretar je rekao ruskom ministru spoljnih poslova Lavrovu da SAD i države regiona neće sedeti skrštenih ruku dok Rusija pogoršava situaciju u Venecueli“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.