Pompeo obećao istragu o incidentima oko stranih novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2020, 17:59

Pompeo obećao istragu o incidentima oko stranih novinara

Američki šef diplomatije Majk Pompeo obećao je danas da će Stejt department sprovesti "istragu" o incidentima vezanim za strane novinare za vreme demonstracija protiv rasizma i policijskog nasilja u SAD.

"Znam da su neke zemlje izrazile zabrinutost za svoje novinare prema kojima se ophodilo na neprikladan način", rekao je Pompeo na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

On je rekao da će se Stejt department truditi da sprovedu istragu o tim "navodima" u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << svoje nadležnosti.

"Te zemlje treba da znaju da ćemo odgovoriti na to na potpuno prikladan način", rekao je on.

Visoka komesarka UN za ljudska prava Mišel Bašle osudila je prošle nedelja "agresiju bez presedana" prema novinarima u SAD za vreme velikih protesta izazvanih smrću Džordža Flojda za vreme privođenja.

Ona je navela da je najmanje 200 novinara uznemiravano ili uhapšeno dok su izveštavali sa tih demonstracija.

Rusija koju SAD često optužuju da krši ljudska prava i slobodu izražavanja je takođe navela da je "skandalizovana" "nasiljem" američke policije prema novinarima, posebno prema saradnici ruske agencije Sputnjik.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pompeo: Da se ispitaju pritužbe o postupanju policije prema stranim novinarima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jun.2020

Američki šef diplomatije Majk Pompeo založio se u srijedu za to da Stejt department ispita pritužbe u vezi sa stranim novinarima za vrijeme demonstracija protiv rasizma i policijskog nasilja u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) – prenosi AFP. Australija, na primjer, istražuje napad američke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.